Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Katedra
    • Kierownik
    • Sekretariat
    • Zakład Epidemiologii
    • Zakład Socjologii Medycyny
    • Zakład Socjologii Medycyny - Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem
    • Zakład Higieny i Dietetyki
  • Kontakt
  • Nauka
    • Projekt Ministerialny SONP
    • Badania
    • Współpraca
    • Projekty
    • Publikacje
    • Materiały z badań
  • Dydaktyka
    • Kursy – Zakład Epidemiologii
    • Kursy – Zakład Higieny i Dietetyki
    • Kursy – Zakład Socjologii Medycyny
    • Dyżury
  • Komunikaty
  • Linki
  • Archiwum
    • Nauka – materiały archiwalne
    • Publikacje – sprzed roku 2018
    • ZintegrUJ – bezpłatne kursy
  • English

Strona główna > Jakość i bezpieczeństwo żywności

NA SKRÓTY

Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum Aktualności - CM UJ Strona główna Kierownik Sekretariat Zakład Epidemiologii Zakład Socjologii Medycyny Zakład Socjologii Medycyny - Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem Zaklad Higieny i Dietetyki

Jakość i bezpieczeństwo żywności

Koordynator kursu: 

dr Joanna Zając, e-mail:  joanna.zajac@uj.edu.pl

Prowadzący:

dr hab. Jadwiga Helbin, jadwiga.helbin@uj.edu.pl

dr Joanna Zając, e-mail:  joanna.zajac@uj.edu.pl


Szczegóły dotyczące przedmiotu (studia stacjonarne)

Sylabus (studia stacjonarne)

NA SKRÓTY

Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum Aktualności - CM UJ Strona główna Kierownik Sekretariat Zakład Epidemiologii Zakład Socjologii Medycyny Zakład Socjologii Medycyny - Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem Zaklad Higieny i Dietetyki
Uniwerytet Jagielloński - Collegium Medicum
    • Mapa strony
    • Deklaracja Dostępności
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail: kemz@cm-uj.krakow.pl

© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Uniwerytet Jagielloński - Collegium Medicum
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail: kemz@cm-uj.krakow.pl

    • Mapa strony
    • Deklaracja Dostępności

© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Uniwerytet Jagielloński - Collegium Medicum
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail: kemz@cm-uj.krakow.pl

    • Mapa strony
    • Deklaracja Dostępności
© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail: kemz@cm-uj.krakow.pl
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail: kemz@cm-uj.krakow.pl

Mapa strony
Deklaracja Dostępności

© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
 
 
© UJ Collegium Medicum
Wielkość fontu
Kontrast
Accessibility by WAH
  • #430 (bez tytułu)
  • 4th EBR Conference “Bridging Silos”
  • 7-minutowa ankieta na temat ustrukturyzowanych narzędzi używanych przez recenzentów przeglądów systematycznych
  • Aktualne trendy w żywieniu – fakultet
  • Analityka medyczna
  • Archiwum
    • Nauka – materiały archiwalne
    • Publikacje – sprzed roku 2018
  • Bezpieczeństwo pacjenta w trakcie realizacji procedur diagnostycznych
  • BIOSTATYSTYKA
  • BIOSTATYSTYKA W NAUKACH MDYCZNYCH – CZĘŚĆ II
  • Chemiczne i fizyczne aspekty jakości żywności
  • Clinical practice guidelines according to GRADE methods – what does it mean for clinicians
  • Clinical practice guidelines according to GRADE methods – what does it mean for clinicians
  • Deklaracja dostępności
  • Demografia i epidemiologia żywieniowa
  • Dieta a płodność
  • Dieta a płodność – semestr letni
  • Dieta bezglutenowa – harmonogram
  • Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa – harmonogram
  • Dieta łatwostrawna niskotłuszczowa – harmonogram
  • Dieta łatwostrawna ubogoenergetyczna – harmonogram
  • Dieta w chorobie wrzodowej i refluksie – harmonogram
  • Dieta w schorzeniach układu sercowo-naczyniowego – harmonogram
  • Dieta wegańska – harmonogram
  • Dieta wegetariańska – harmonogram
  • Dietetyka I stopnia
  • Dietetyka II stopnia
  • Dietoprofilaktyka chorób – fakultet
  • Dietoterapia zaburzeń płodności – fakultet
  • Diety alternatywne – charakterystyka i ocena racjonalności
  • DIETY ALTERNATYWNE – charakterystyka i ocena racjonalności – Fakultet
  • Dydaktyka
  • Dyżury
  • Edukacja i poradnictwo żywieniowe
  • Edukacja i poradnictwo żywieniowe – harmonogram
  • Ekologia i ochrona przyrody (fakultet)
  • Ekologia i ochrona przyrody, Fakultet I ROK
  • Elektroradiologia
  • Epidemiologia chorób
  • Epidemiologia i Medycyna Środowiskowa
  • EPIDEMIOLOGIA I MEDYCYNA ŚRODOWISKOWA – i rok stomatologia
  • Epidemiologia zaburzeń
  • Evidence Based Medicine
  • Evidence based medicine – seminarium II rok
  • Fakultet: Trendy w żywieniu osób zdrowych
  • Farmacja
  • Fizjoterapia (studia jednolite magisterskie)
  • Geriatria i pielęgniarstwo geriatryczne
  • Grupa 1, socjologia medycyny w stomatologii
  • Grupa 11
  • Grupa 12
  • Grupa 2, socjologia medycyny w stomatologii
  • Grupa 3
  • Grupa 3, socjologia medycyny w stomatologii
  • Grupa 4, socjologia medycyny w stomatologii
  • Grupa 6
  • Grupa 9
  • Higiena – I rok – harmonogram
  • HIGIENA – II ROK – harmonogramy
  • Higiena – tematyka zajęć (kierunek lekarski)
  • Higiena – tematyka zajęć (kierunek lekarsko-dentystyczny)
  • Higiena i Epidemiologia
  • Higiena i epidemiologia
  • HIGIENA I ZDROWOTNE ASPEKTY JAKOŚCI ŻYWNOŚCI
  • Higiena i zdrowotne aspekty jakości żywności – harmonogram
  • HIGIENA, kierunek LEKARSKI, II ROK
  • HIGIENA, kierunek LEKARSKO-DENTYSTYCZNY I ROK
  • Hygiene
  • Hygiene
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
  • Kierunek lekarski
  • Kierunek lekarsko-dentystyczny
  • kierunek: Dietetyka, II rok I stopień – Planowanie diet leczniczych
  • Klimat – zdrowie – odpowiedzialność. Społeczne projekty badawcze
  • Komunikaty
  • Konferencje
  • Konferencje / kursy / wydarzenia
  • Koordynatorzy kursów
  • Koordynatorzy Kursów – ZHID
  • Kuchnie różnych narodów – fakultet rok I
  • Kuchnie różnych narodów – fakultet rok III
  • Kuchnie świata
  • Kuchnie świata – harmonogram
  • Kulinaria różnych narodów – fakultet
  • Kulinaria różnych zakątków świata
  • Kultura – media – e-zdrowie
  • Kursy – Zakład Epidemiologii
  • Kursy – Zakład Higieny i Dietetyki
  • Linki
  • Mapa strony
  • Materiały z badań
  • Medical Sociology
  • Medycyna laboratoryjna wieku podeszłego
  • Metodologia badań
  • Metodologia badań naukowych
  • Metodologia badań naukowych
  • Metodologia w naukach medycznych część II
  • Metody badań społecznych
  • Modne diety alternatywne
  • Nasiona roślin strączkowych – semestr letni
  • Niepełnosprawność i niezależne życie. Wymiar społeczny
  • Niezbędnik inteligenta czyli społeczne wyzwania XXI wieku
  • Ocena stanu odżywienia z elementami antropometrii
  • OPRACOWANIE WYNIKÓW BADAŃ NAUKOWYCH – FAKULTET
  • Piękna i bestia – socjologiczne koncepcje ciała
  • Piękna i bestia – socjologiczne koncepcje ciała
  • Pielęgniarstwo I stopnia
  • Planowanie diet leczniczych
  • Podstawy socjologii i problemy społeczne
  • PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA, I ROK I STOPIEŃ
  • Podstawy żywienia człowieka, kierunek: Dietetyka, I rok I stopień
  • Położnictwo I stopnia
  • Położnictwo II stopnia
  • Popularne trendy żywieniowe – fakultet
  • Poradnictwo żywieniowe
  • Poradnictwo żywieniowe aspekty praktyczne – fakultet
  • Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dania kuchni azjatyckiej
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta bezglutenowa
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta łatwostrawna bogato białkowa
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta łatwostrawna niskotłuszczowa
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta ubogoenergetyczna
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta w chorobie wrzodowej i refluksie
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta w schorzeniach układu sercowo-naczyniowego
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta wegańska
  • Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta wegetariańska
  • Praktyki rodzicielskie
  • Prewencja dietą i dietoterapia wybranych chorób cywilizacyjnych
  • Produkcja potraw
  • Produkcja potraw – Kierunek dietetyka, studia stacjonarne I rok II stopień
  • Produkcja potraw w dietach leczniczych – fakultet
  • Projekt – materiały
  • Projekt Ministerialny SONP
  • Projekty
  • Promocja zdrowia z elementami edukacji zdrowotnej pacjenta
  • Psychologia
  • Psychologia kulturowa a zagadnienia zdrowia i choroby
  • Psychologia z socjologią
  • Publikacje PACE – Pracownia BSS
  • Ratownictwo Medyczne
  • Religia a praktyki żywieniowe – kuchnie wybranych tradycji religijnych
  • Sekretariat
  • Socjologia
  • Socjologia
  • Socjologia
  • Socjologia choroby
  • Socjologia medycyny
  • Socjologia medycyny
  • Socjologia medycyny
  • Socjologia medycyny w stomatologii
  • Socjologia medycyny w zdrowiu publicznym
  • Socjologia medycyny w zdrowiu publicznym
  • Socjologia ogólna i niepełnosprawności
  • Socjologia żywienia
  • Społeczne aspekty niepełnosprawności
  • Społeczne debaty wokół reprodukcji
  • Środowiskowe i żywieniowe uwarunkowania zdrowia
  • Środowiskowe i żywieniowe uwarunkowania zdrowia
  • Starszy człowiek w aptece
  • Strona główna
  • Systematic Reviews
  • Technologia żywności i potraw
  • Technologia żywności i potraw
  • Teoria w rysunkach
  • TŁUSZCZE W DIECIE – WRÓG CZY PRZYJACIEL. PRZEGLĄD BADAŃ
  • Trends in nutrition of healthy people
  • Tymczasowy link do działu Dydaktyka na poprzedniej odsłonie witryny
  • WYBRANE ZAGADNIENIA OPIEKI NAD OSOBĄ W WIEKU STARSZYM
  • Wydział Lekarski III rok – studia stacjonarne i niestacjonarne
  • Wykorzystanie danych z badań naukowych w praktyce dietetycznej
  • Wykorzystanie wyników badań w praktyce klinicznej – fakutet
  • Zakład Epidemiologii
  • Zakład Higieny i Dietetyki
  • Zakład Higieny i Dietetyki – Higiena – tematyka zajęć
  • Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienia w szpitalach
  • Zastosowanie metod jakościowych w badaniach wzorów żywienia
  • Zdrowie publiczne
  • Zdrowie publiczne
  • Zdrowie Publiczne- kierunek lekarsko-dentystyczny
  • Zdrowie w realu – spotkania z praktykami
  • ZintegrUJ – bezpłatne kursy
  • ŻYWIENIE A CHOROBY AUTOIMMUNOLOGICZNE
  • Żywienie człowieka
  • Żywienie człowieka zdrowego – harmonogram
  • Katedra
    • Kierownik
    • Struktura
    • Kontakt
    • Zakład Socjologii Medycyny
      • Koordynacja przedmiotów
  • Nauka
    • Badania
    • Współpraca
    • Publikacje
  • Dydaktyka
    • Dyżury dla studentów
    • Kursy – Zakład Socjologii Medycyny
    • Pielęgniarstwo II stopnia
    • Zdrowie Publiczne – Wydział Lekarski
  • GRADE Working Group Meeting
Na stronach internetowych Uniwersytetu Jagiellońskiego – Collegium Medicum stosowane są pliki „cookies” zgodnie z Polityką prywatności.Akceptuję