Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
Toggle navigation
Katedra
Kierownik
Sekretariat
Zakład Epidemiologii
Zakład Socjologii Medycyny
Zakład Socjologii Medycyny - Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem
Zakład Higieny i Dietetyki
Kontakt
Nauka
Badania
Współpraca
Projekty
Publikacje
Materiały z badań
Dydaktyka
Kursy – Zakład Epidemiologii
Kursy – Zakład Higieny i Dietetyki
Kursy – Zakład Socjologii Medycyny
Dyżury
Komunikaty
Linki
Archiwum
Nauka – materiały archiwalne
Publikacje – sprzed roku 2018
Strona główna
>
Nauka
NA SKRÓTY
Uniwersytet Jagielloński
Collegium Medicum
Strona główna
Kierownik
Sekretariat
Zakład Epidemiologii
Zakład Socjologii Medycyny
Zakład Socjologii Medycyny - Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem
Zaklad Higieny i Dietetyki
Nauka
Przełącznik #1
Wydział lekaski
Aaa I
Bbb II
Cccc
dddd
Element #2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Badania
Współpraca
Publikacje
NA SKRÓTY
Uniwersytet Jagielloński
Collegium Medicum
Strona główna
Kierownik
Sekretariat
Zakład Epidemiologii
Zakład Socjologii Medycyny
Zakład Socjologii Medycyny - Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem
Zaklad Higieny i Dietetyki
Mapa strony
Deklaracja Dostępności
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail:
kemz@cm-uj.krakow.pl
© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail:
kemz@cm-uj.krakow.pl
Mapa strony
Deklaracja Dostępności
© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail:
kemz@cm-uj.krakow.pl
Mapa strony
Deklaracja Dostępności
© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail:
kemz@cm-uj.krakow.pl
Katedra Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej
ul. Kopernika 7
31-034 Kraków
Tel.: +48 12 423 10 03
E-mail:
kemz@cm-uj.krakow.pl
Mapa strony
Deklaracja Dostępności
© Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
© UJ Collegium Medicum
Ukryj
Wielkość fontu
A-
A+
Nawigacja klawoiaturą
Kontrast
Wybierz kolor
czarno-biały
biało-czarny
żółto-czarny
Pokaż linki
Wyczyść ustawienia
Ukryj
Accessibility by WAH
#430 (bez tytułu)
Analityka medyczna
Archiwum
Nauka – materiały archiwalne
Publikacje – sprzed roku 2018
Bezpieczeństwo pacjenta w trakcie realizacji procedur diagnostycznych
BIOSTATYSTYKA
BIOSTATYSTYKA W NAUKACH MDYCZNYCH – CZĘŚĆ II
Chemiczne i fizyczne aspekty jakości żywności
Clinical practice guidelines according to GRADE methods – what does it mean for clinicians
Clinical practice guidelines according to GRADE methods – what does it mean for clinicians
Culture – media – e-health
Deklaracja dostępności
Demografia i epidemiologia żywieniowa
Dieta bezglutenowa – harmonogram
Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa – harmonogram
Dieta łatwostrawna niskotłuszczowa – harmonogram
Dieta łatwostrawna ubogoenergetyczna – harmonogram
Dieta w chorobie wrzodowej i refluksie – harmonogram
Dieta w schorzeniach układu sercowo-naczyniowego – harmonogram
Dieta wegańska – harmonogram
Dieta wegetariańska – harmonogram
Dietetyka I stopnia
Dietetyka II stopnia
Diety alternatywne – charakterystyka i ocena racjonalności
DIETY ALTERNATYWNE – charakterystyka i ocena racjonalności – Fakultet
Dydaktyka
Dyżury
Edukacja i poradnictwo żywieniowe
Edukacja i poradnictwo żywieniowe – harmonogram
Ekologia i ochrona przyrody (fakultet)
Ekologia i ochrona przyrody, Fakultet I ROK
Elektroradiologia
Epidemiologia chorób
Epidemiologia i Medycyna Środowiskowa
Epidemiologia zaburzeń
Evidence Based Medicine
Evidence based medicine – seminarium II rok
Fakultet: Trendy w żywieniu osób zdrowych
Farmacja
Fizjoterapia (studia jednolite magisterskie)
Geriatria i pielęgniarstwo geriatryczne
Grupa 1, socjologia medycyny w stomatologii
Grupa 11
Grupa 12
Grupa 2, socjologia medycyny w stomatologii
Grupa 3
Grupa 3, socjologia medycyny w stomatologii
Grupa 4, socjologia medycyny w stomatologii
Grupa 6
Grupa 9
Higiena – I rok – harmonogram
HIGIENA – II ROK – harmonogramy
Higiena – tematyka zajęć (kierunek lekarski)
Higiena – tematyka zajęć (kierunek lekarsko-dentystyczny)
Higiena i Epidemiologia
Higiena i epidemiologia
HIGIENA I ZDROWOTNE ASPEKTY JAKOŚCI ŻYWNOŚCI
Higiena i zdrowotne aspekty jakości żywności – harmonogram
HIGIENA, kierunek LEKARSKI, II ROK
HIGIENA, kierunek LEKARSKO-DENTYSTYCZNY I ROK
Hygiene
Hygiene
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Kierunek lekarski
Kierunek lekarsko-dentystyczny
kierunek: Dietetyka, II rok I stopień – Planowanie diet leczniczych
Klimat – zdrowie – odpowiedzialność. Społeczne projekty badawcze
Komunikaty
Koordynatorzy kursów
Koordynatorzy Kursów – ZHID
Kuchnie świata
Kuchnie świata – harmonogram
Kursy – Zakład Epidemiologii
Kursy – Zakład Higieny i Dietetyki
Linki
Mapa strony
Materiały z badań
Medical Sociology
Medycyna laboratoryjna wieku podeszłego
Metodologia badań naukowych
Metodologia badań naukowych
Metodologia w naukach medycznych część II
Metody badań społecznych
Modne diety alternatywne
Niepełnosprawność i niezależne życie. Wymiar społeczny
Niezbędnik inteligenta czyli społeczne wyzwania XXI wieku
Ocena stanu odżywienia z elementami antropometrii
Piękna i bestia – socjologiczne koncepcje ciała
Piękna i bestia – socjologiczne koncepcje ciała
Pielęgniarstwo I stopnia
Planowanie diet leczniczych
Podstawy socjologii i problemy społeczne
PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA, I ROK I STOPIEŃ
Podstawy żywienia człowieka, kierunek: Dietetyka, I rok I stopień
Położnictwo I stopnia
Położnictwo II stopnia
Poradnictwo żywieniowe
Pracownia Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dania kuchni azjatyckiej
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta bezglutenowa
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta łatwostrawna bogato białkowa
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta łatwostrawna niskotłuszczowa
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta ubogoenergetyczna
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta w chorobie wrzodowej i refluksie
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta w schorzeniach układu sercowo-naczyniowego
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta wegańska
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta wegetariańska
Praktyki rodzicielskie
Produkcja potraw
Produkcja potraw – Kierunek dietetyka, studia stacjonarne I rok II stopień
Projekty
Promocja zdrowia z elementami edukacji zdrowotnej pacjenta
Psychologia
Psychologia kulturowa a zagadnienia zdrowia i choroby
Psychologia z socjologią
Publikacje PACE – Pracownia BSS
Ratownictwo Medyczne
Religia a praktyki żywieniowe – kuchnie wybranych tradycji religijnych
Sekretariat
Socjologia
Socjologia
Socjologia
Socjologia choroby
Socjologia medycyny
Socjologia medycyny
Socjologia medycyny
Socjologia medycyny w stomatologii
Socjologia medycyny w zdrowiu publicznym
Socjologia ogólna i niepełnosprawności
Socjologia żywienia
Społeczne aspekty niepełnosprawności
Społeczne debaty wokół reprodukcji
Środowiskowe i żywieniowe uwarunkowania zdrowia
Środowiskowe i żywieniowe uwarunkowania zdrowia
Starszy człowiek w aptece
Strona główna
Technologia żywności i potraw
Technologia żywności i potraw
TŁUSZCZE W DIECIE – WRÓG CZY PRZYJACIEL. PRZEGLĄD BADAŃ
Trends in nutrition of healthy people
Tymczasowy link do działu Dydaktyka na poprzedniej odsłonie witryny
WYBRANE ZAGADNIENIA OPIEKI NAD OSOBĄ W WIEKU STARSZYM
Wydział Lekarski III rok – studia stacjonarne i niestacjonarne
Wykorzystanie danych z badań naukowych w praktyce dietetycznej
Wykorzystanie wyników badań w praktyce klinicznej – fakutet
Zakład Epidemiologii
Zakład Higieny i Dietetyki
Zakład Higieny i Dietetyki – Higiena – tematyka zajęć
Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienia w szpitalach
Zastosowanie metod jakościowych w badaniach wzorów żywienia
Zdrowie publiczne
Zdrowie publiczne
Zdrowie Publiczne- kierunek lekarsko-dentystyczny
Zdrowie w realu – spotkania z praktykami
ZintegrUJ – bezpłatne kursy
ŻYWIENIE A CHOROBY AUTOIMMUNOLOGICZNE
Żywienie człowieka
Żywienie człowieka zdrowego – harmonogram
Katedra
Kierownik
Struktura
Kontakt
Zakład Socjologii Medycyny
Koordynacja przedmiotów
Nauka
Badania
Współpraca
Publikacje
Dydaktyka
Dyżury dla studentów
Kursy – Zakład Socjologii Medycyny
Pielęgniarstwo II stopnia
Zdrowie Publiczne – Wydział Lekarski
GRADE Working Group Meeting