Strona główna > Koordynatorzy Kursów – ZHID
Kursy obligatoryjne
|
Nazwa kursu |
Kierunek |
Rok studiów |
Koordynator |
|
Chemiczne i fizyczne aspekty jakości żywności |
Dietetyka II stopnia |
I |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Edukacja i poradnictwo żywieniowe |
Dietetyka II stopnia |
II |
Dr Joanna Zając |
|
Evidence Based Medicine |
Dietetyka II stopnia |
II |
Dr hab. Małgorzata Bała |
|
Higiena |
Lekarski |
II |
Dr Wojciech Szot, |
|
Higiena |
Lekarsko-Dentystyczny |
I |
Dr Wojciech Szot, |
|
Higiena i zdrowotne aspekty jakości żywności |
Dietetyka I stopnia |
I |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Jakość i bezpieczeństwo żywności |
Dietetyka II stopnia |
I |
Dr Joanna Zając |
|
Ocena stanu odżywienia z elementami antropometrii |
Dietetyka II stopnia |
I |
Dr Joanna Zając |
|
Planowanie diet leczniczych |
Dietetyka I stopnia |
II |
proh. dr hab. Małgorzata Zwolińska-Wcisło |
|
Podstawy żywienia człowieka |
Dietetyka I stopnia |
I |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Poradnictwo żywieniowe |
Dietetyka I stopnia |
III |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Technologia żywności i potraw |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Joanna Zając |
|
Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienia w szpitalach |
Dietetyka II stopnia |
II |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Żywienie człowieka |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Jadwiga Helbin |
Kursy fakultatywne
|
Nazwa kursu |
Kierunek |
Rok studiów |
Koordynator |
|
Bezpieczeństwo pacjenta w trakcie realizacji procedur diagnostycznych |
Lekarski |
III |
Dr Wojciech Szot |
|
Diety alternatywne: charakterystyka i ocena racjonalności |
Dietetyka I stopnia |
III |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Ekologia i ochrona przyrody |
Dietetyka I stopnia |
I |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Kuchnie świata |
Dietetyka II stopnia |
II |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta wegańska |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta wegetariańska |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta bezglutenowa |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta łatwostrawna bogatobiałkowa |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta łatwostrawna niskotłuszczowa |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta ubogo-energetyczna |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta z ograniczeniem produktów pobudzających wydzielanie kwasu solnego |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – dieta dla chorych ze schorzeniami sercowo-naczyniowymi |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Praktyczny dobór produktów żywnościowych – kuchnia azjatycka |
Dietetyka I stopnia |
II |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Produkcja potraw |
Dietetyka II stopnia |
I |
Dr Agata Skop-Lewandowska |
|
Środowiskowe i żywieniowe uwarunkowania zdrowia |
Lekarski |
III |
Dr Jadwiga Helbin |
|
Trendy w żywieniu osób zdrowych |
Lekarski |
III |
Dr Agata Skop-Lewandowska, |